By the sea

Това се случи през един прекрасен ден, който започна още преди изгрев, на брега на морето…А започна най-вече с репликата на любезния ни хазяин в морската ни квартира, който, като ни видя нарамили лодка и гребла, възкликна: „Marko Polo from Bulgaria!“

IMGP2355

След това възхитително изпращане ние с любимия, тоест с М. се натоварихме на любимата си лодка, тоест каяка, който понякога, в пристъп на сантименталност, наричаме галено „Сузи“. Не знам доколко подобно име е задоволително за един каяк, но това е друга тема!

Рано в зори потеглихме със „Сузи“, добре – с каяка, към открити води, или поне по-открити от плажа, на който се полагаме ежедневно, с намерението да огледаме ако не хоризонта, то поне близкия нос отляво на плажната ивица (близък нос има и отдясно, но него решихме да оставим за друг ден).

Като навлязохме в открити води, там се оказа малко по-бурно и ветровито, отколкото е добре за каяк, не че не сме влизали в два пъти по-големи и по-силни вълни с него, но тук сме на непозната територия, и решихме да бъдем по-предпазливи. Затова кротко се прибрахме към бреговете и последвахме криволичещите им очертания.

Имахме няколко прелюбопитни срещи с охлюви и морски таралежи, каквито не липсват по тези места.

IMGP2570

Мисля си обаче, че най-качествено успяхме да досадим на компактна, но за сметка на това сплотена група чайки, кротко пребиваваща върху скалите до инак безлюдния и непристъпен бряг, вероятно смятайки, че тъй като откъм сушата няма начин да напъплят нахални туристи или къмпингари, тяхното спокойствие е гарантирано. Но не би! Няма спасение от нахалните каякари, решили тихо и подмолно да нарушат покоя на, ами, кроткото им нищоправене!

И така с плавни приплъзвания се приближихме към тяхната седянка, захождайки в концентрични, стесняващи се кръгове. Ако не сте опитен каякар, не го пробвайте, и дори да сте, доста безмислено упражнение е!

Разбира се, бяхме забелязани своевременно от един бдителен индивид…

IMGP2558

Останалите, изглежда, все още ни игнорираха. Или просто го даваха хладнокръвно.

IMGP2597IMGP2564

Все пак постепенно някои се поддадоха на паниката, и настана смут.

IMGP2585IMGP2608IMGP2609IMGP2607

Разбира се, докато се отдалечавахме, ясно чувахме неодобрителното гълчене на ятото, и тайничко се надявахме да не оформят бойна формация и да ни надупчат лодката в знак на протест, с острите си клюнове, които М. отбеляза, видял грижливо да подострят малко по-рано…Е, гледали сме Хичкок, личи ни, слава богу, че чайките не са го гледали, та ни се размина, поне засега!

На тръгване от залива и двамата забелязахме интересната форма на скалите, които на няколко пъти силно ни заприличаха на животински муцуни: кон, куче, игуана. Много интересно нагънати и причудливи, дори за най-лишената от криле фантазия.

IMGP2574

Игуаната е в долния десен ъгъл, макар че заради сливащия се фон не се вижда много ясно.Освен това повече прилича на дребен динозавър…

IMGP2568

Като се приближавахме към цивилизацията, някои пък наблюдаваха нас като интересни видове, от брега или от борда на лодката за разходка.

IMGP2617IMGP2623

Това всъщност бе едва средата на този чудесен, изпълнен с прекрасни емоции ден, остатъкът от който включваше море в много нюански на синьото, силно и вкусно кафе, приятни хора и доста пясък…Какво повече му трябва на човек?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

нож и виличка

блог за вкусна храна и рецепти от родината и извън нея, на български

Ellie After

Creating with textile in style

Yolina's Helvetia

Just another WordPress.com site

heartbeats

Личен блог

Sunshine's kitchen

Личен блог

79 ideas

Личен блог

Parentland

Личен блог

Atelier Doré

Личен блог

На по книга, две

Личен блог

Яна (несъвършенството прави стила ...)

за виното и добрия живот, най-сетне и лично ...

LAMARTINIA

Личен блог

%d bloggers like this: