Сватба на поляната – с. Беляново

След като миналата година през юли моят любим и аз се оженихме на поляна край язовир Голям Беглик в компанията на най-близките си приятели и на сродните си души, каякари и пътешественици, тази година двама наши много близки и обичани приятели също свързаха съдбите си на открито, пред Слънцето, Луната и звездите…

Не мога да опиша цялото вълнение около тази сватба, както и радостта от участието в последните приготовления, от срещата с много най-близки и обичани хора, магичната атмосфера в старата къща, където се състоя церемонията, както и на поляната покрай реката, където се завихри празненството след ритуала. Трябват много думи, много истории, а и много чувство за пресъздаване, а не знам дали това ми е по силите.

Затова ще се спра на основните моменти, като вземането на булката, което се състоя ритуално на моста на село Беляново: един стар въжен мост с дървени дъски, до който булката бе откарана със сватбеното кану (с това кану и аз прекосих язовир Беглик, за да стигна до нашата брачна церемония, така че то е изключително ценно и вече трайно причислено към сватбения реквизит на групата). Та тя смело пристъпи по стръмния бряг и после по моста, за да я поемат ръцете на любимия…

Последва церемонията на открито в двора на къщата в село Беляново, под живия съпровод на приятелските китари. Тя бе водена от близък на двойката, който даде на младите мъдри насоки, в това число на слайд, който държеше в ръце, с изписан с едър шрифт надпис призоваваше младоженеца да бяга, докато още може, както и пояснения за булката, че избраникът й обича друг, и още много други важни разкрития! Младоженците удържаха докрай на тази тирада, което си е един вид тих подвиг, при това, без да се смеят с цяло гърло, което наистина бе доста трудно.

Накрая всичко завърши с голям купон на поляна до реката, специално подготвена и украсена за случая, а както казват в приказките, три дни ядохме, пихме и се веселихме, и мед ни капа по брадите!

Наистина бяха три дни, защото купонът започна в петък и със сетни сили приключи в неделя. Приключи, ама питахме за още, така ни хареса!

Дрескодът беше хипарски и за чест на всички гости, тоалетите бяха безпогрешно подбрани.

А съвсем лично и скришом си признавам, че съм влюбена тайно и явно в кумовете на двойката, двама страхотни, прекрасни и невероятни души, които с любовта, позитивността и стила си озариха сватбата и направиха атмосферата незабравима.

Кумовата реч имаше няколко страхотни акцента, като най-забавният, поне да мен, бе заключението на кума, отправено към младоженеца: „Андрей, твоята съпруга е прекрасен човек, който заслужава прекрасен съпруг! Какъв късметлия си, че я грабна, преди тя да го намери!“ Хи хи хи…

Като подарък за гостите булката и едно изключително талантливо момиче от училището по изкуствата в Русе, Яна, бяха подготвили рисувани речни камъни. Изящно и прекрасно…частица от красивата и прелъстителна Янтра, на чийто бряг прозвуча сватбеният химн за двамата – Мария и Андрей.

Не успях да запечатам докрай всички моменти от този прекрасен и фейски ден, но съм отделила няколко свои любими снимки от деня на сватбата, които с много обич искам да споделя:

IMGP2951 IMGP3075 IMGP3060 IMGP3077 IMGP3134 IMGP3219IMGP3216IMGP3245IMGP3203IMGP3349IMGP3209  IMGP3414IMGP3415 IMGP3410 IMGP3303IMGP3260

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

нож и виличка

блог за вкусна храна и рецепти от родината и извън нея, на български

Ellie After

Creating with textile in style

Yolina's Helvetia

Just another WordPress.com site

heartbeats

Личен блог

Sunshine's kitchen

Личен блог

79 ideas

Личен блог

Parentland

Личен блог

Atelier Doré

Личен блог

На по книга, две

Личен блог

Яна (несъвършенството прави стила ...)

за виното и добрия живот, най-сетне и лично ...

LAMARTINIA

Личен блог

%d bloggers like this: