Братко мой, брадатко.

Приложените снимки са от нашата сватба и са дело на Александра Вадинска и Лена Барбалена. Моля ви, не ги копирайте или използвайте!

Любовта към брадите се роди у мен внезапно. Всъщност, когато се влюбих в мъжа си, преди това брадите не представляваха голяма атракция за мен. Когато обаче срещнеш мъж с богата, разкошна брада, не може да не си паднеш. Освен за красотата на брадата, преди това си нямах и понятие за тънкостите около нейното поддържане. Аз, за щастие, нямам брада, така че наистина си бях невежа как се поддържа тази космата красота.

DSC_3165

Помня как стоях като хипнотизирана пред една бръснарница в Турция, гледах отмерените движения на бръснаря, който обгрижваше възрастен мъж с прошарена коса и гъсти мустаци. Гледах как парата се издига от топлите кърпи, проснати пред бербеницата, гледах с какъв отработен професионализъм се движи четката с пяната, и някак завидях на мъжете за лицевата растителност само заради възможността да си доставят това великолепно мъжко SPA. В това отношение в Турция има сериозни традиции. Различно е от Пекин, където във фризьорските салони не можеш да се разминеш от момчета, дошли да си направят прическа, за сглобяването на която аз би трябвало да прекарам 45 минути с гребен, пяна и сешоар пред огледалото и където видях едва едно-две момичета, срамежливо сгушени в ъгъла, сякаш попаднали погрешка в салона. Та, мисля си, че по нашите ширини е повече като в Турция, отколокото като в китайската столица, което е някак си повече от обяснимо.

14816610701_2680754355_o

Още като видях гледката на турската бръснарница се сетих, че не съм виждала такова нещо в София, а мъже с бради има повече от достатъчно 🙂 А ако попитате дъщерята на кумовете ни, тя гледа подозрително всеки мъж без брада, понеже както баща й, така и 99% от мъжете приятели на семейството, са с бради. Та според нея е крайно съмнително, ако някой се мотае наоколо гладко избръснат.

14817326144_b07afab60b_o

Мисълта ми е, че мъже с бради колкото искаш, а нито свястни бръснарници, нито подходяща козметика за тях. Единственото подходящо, което се намира у нас, са маслото за брада и ваксата на една много симпатична българска компания, която предлага козметика за брадатите братя. С радост прочетох в Капитал Light, че една друга дама, но много по-вряла и кипяла в бизнеса с красотата, по същия начин, както и аз, стояла хипнотизирана пред едно бръснарско ателие в Амстердам, което пък я подтикнало да отвори един, а да планира и втори подобен салон в София.

Изобщо, има надежда и тук мъжете с бради да се порадват на разглезващо отношение, а дотогава, да държат здраво гребените и машинките…

Обаче едно ще ви кажа, брадатите мъже са много забавни…точно колкото мустакатите!

IMG_5923

The end…

 

 

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

нож и виличка

блог за вкусна храна и рецепти от родината и извън нея, на български

Ellie After

Creating with textile in style

Yolina's Helvetia

Just another WordPress.com site

heartbeats

Личен блог

Sunshine's kitchen

Личен блог

79 ideas

Личен блог

Parentland

Личен блог

Atelier Doré

Личен блог

На по книга, две

Личен блог

Яна (несъвършенството прави стила ...)

за виното и добрия живот, най-сетне и лично ...

LAMARTINIA

Личен блог

%d bloggers like this: