Чудният октомври

***

Този октомври е различен. За пръв път нося в себе си дете, и истината е, че усещането не може да се сравни с нищо, което дори приблизително да го наподобява.

Обичам този момент от годината, когато споменът за лятото е все още съвсем топъл, а есента е в най-уютната си форма – вече е опарила е листата, нашарила е короните на дърветата, а по сивия асфалт се стеле ярък килим от жълто и червено. Време за тиква и кестени, за меко одеяло и дебели чорапи, време за хубава книга. Голямата, рижа котка у дома се гушва с топлата си, мека козина, и тихичко мърка.

Точно сега вкъщи тече ремонт, което пречи на домашния уют, но аз си представям щастливо как когато всичко приключи, ще почистя, ще включа печката и ще изпека нещо вкусно със сладки круши. Представям си неделна сутрин, спокойна и бавна, мрачното време се е настанило пред прозореца, а вкъщи е топло и от печката мирише на ванилия и бакпулувер. Тихичко звучи джаз…

Представям си, че някой ден ще живеем в къща на тиха улица с много дървета, и шумният булевард няма да ни буди с преминаването на първите трамваи и автомобили, макар че аз и това обичам. Представям си ни тримата около кухненската маса в неделен ден, Митко е направил палачинки, които мажем с меда от татко ми.

Искам да си представям нещата така, и докато безумието и истерията на живота напират и искат своето, много искам да запазим душата на семейството си, топла, спокойна и уютна. Това ще смятам за най-голямата си победа…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

нож и виличка

блог за вкусна храна и рецепти от родината и извън нея, на български

Ellie After

Creating with textile in style

Yolina's Helvetia

Just another WordPress.com site

heartbeats

Личен блог

Sunshine's kitchen

Личен блог

79 ideas

Личен блог

Parentland

Личен блог

Atelier Doré

Личен блог

На по книга, две

Личен блог

Яна (несъвършенството прави стила ...)

за виното и добрия живот, най-сетне и лично ...

LAMARTINIA

Личен блог

%d bloggers like this: