Среднощни истории

Чувам странен звук от банята…Бавно надигам 8-месечния корем, поглеждам дисплея на телефона. Часът е 4 сутринта. Тръгвам към банята подгонена от мисълта, че котаракът пак натиска казанчето, за да чуе как тече водата – негово любимо забавление. В коридора се сблъсквам с любимия, който преди мен е реагирал на ситуацията.

В нашето семейство спим дълбоко, с изключение на котката, в чиято човешка природа е да будува нощем.

Гушваме се обратно – включвам дисплея на телефона, за да установя, че приятелка ме е добавила в група на феновете на Удхаус. Тъкмо чета една негова книга – той е на ниво, както винаги, забавление и свежест в сериозни дози, гарнирани с щипка тънък английски аристократизъм. Следва публикация на едни българи, които пътуват с катамаран по света. Показват новото си динги – това е обслужваща лодка към яхта или катамаран. Публикацията е много свежа, има дълго описание на дингито като лебед, и то наистина стои като един красив бял лебед, красиво и стилно. Разбирам радостта им. За всеки любител мореплавател всеки един детайл към плавателния съд е важен и скъп. Кръстили са дингито „Павлова“, на руската балерина Ана Павлова и на известната торта. По-надолу следва откъс с историята на въпростната торта. Оххх, те не знаят ли, че ги четат и бременни!!!

Накрая попадам на публикация от любима страница, на която човек блажено пуши лула. Облегнат на оградата, на открито, под тихите небеса. Спокойствие и унес. Лежа си щастлива с мисълта за пътешествия, ненатрапчивата тиха красота на този свят, която трябва само да притихнем, за да забележим…Поглеждам през прозореца, в тишината на нощта в прозореца на съседите свети коледната елха…Мисля си колко пъти, преди да забременея сме ставали по такова време, за да отпрашим на пътешествие към някой бряг и някоя река. Мисля си как ще правим това и с бебето, живот и здраве. Затварям очи и се унасям с хубави мисли в главата. Искам по-често да идват при мен, хубавите мисли и хубавите неща!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

нож и виличка

блог за вкусна храна и рецепти от родината и извън нея, на български

Ellie After

Creating with textile in style

Yolina's Helvetia

Just another WordPress.com site

heartbeats

Личен блог

Sunshine's kitchen

Личен блог

79 ideas

Личен блог

Parentland

Личен блог

Atelier Doré

Личен блог

На по книга, две

Личен блог

Яна (несъвършенството прави стила ...)

за виното и добрия живот, най-сетне и лично ...

LAMARTINIA

Личен блог

%d bloggers like this: